top of page

Intrebari frecvente despre crioterapie

1. Cand a aparut aceasta terapie?

Pentru prima data in Japonia, in 1978. Beneficiile sale au fost studiate apoi si in Europa, crioterapia fiind studiata si testata mai intens in ultimii 20 de ani.

​

2. Ce este crioterapia?

Criosauna utilizeaza azotul lichid pentru a raci interiorul cabinei. Temperatura pielii scade rapid la 0°C si apoi, prin intensificarea circulatiei periferice, ajunge la 35°C (temperatura normala a pielii este de 32,5°C). Intrucat procedura este foarte scurta (1-3 minute) se raceste doar stratul superficial al pielii, in timp ce temperatura organelor interne ramane neschimbata. Organismul reactioneaza la temperatura scazuta si transmite semnale puternice creierului, care stimuleaza toate functiile de autoreglare ale corpului, actionand indeosebi asupra partilor ce nu functioneaza la intregul potential. Criocamera utilizeaza curent electric pentru a raci interiorul camerei. Inainte de a intra in sauna, clientul aflat in lenjerie intima se echipeaza corespunzator pentru a proteja extremitatile. Aerul rece din sauna este aer atmosferic (temperatura este obtinuta cu compresoare frigorifice). 

​

3. Este periculoasa procedura de crioterapie pentru om? 

Procedura nu este toxica sau periculoasa pentru om, personalul de deservire si mediu.

​

4. Este azotul periculos pentru om?

Nu, nu este. Azotul este un gaz ce intra in componenta aerului atmosferic intr-o proportie de 78% (21% este oxigen si 1% alte gaze).

​

5. Este puternic disconfortul?

Inainte de a intra in criosauna, clientul se protejeaza cu o pereche de sosete groase de lana. Senzatia perceputa in timpul procedurii este suportabila, fiind mai putin neplacuta decat scaldatul in apa rece, spre exemplu.

​

6. Cum ma simt dupa o sedinta de crioterapie?

In timpul fiecarei proceduri, corpul elibereaza in sange endorfine (hormonul fericirii) care genereaza o stare de bine ce se mentine cel putin 6 ore.

​

7. Pot raci dupa o procedura la criosauna?

Dimpotriva. Criosauna stimuleaza sistemul imunitar, determinand cresterea rezistentei organismului.

​

8. Daca sufar de claustrofobie, pot intra in criosauna fara probleme? 

Sigur ca da. Usa are un mecanism de inchidere magnetic care permite persoanelor sa iasa afara in orice moment. De asemenea, la intrarea in criosauna, inaltimea podelei este reglata astfel incat sa aveti capul mai sus decat marginea cabinei. 

​

9. Trebuie sa fac dus inainte sau dupa criosauna?

Nu. Aceasta procedura este absolut uscata.

​

​

bottom of page